<3 Stockholm <3

Jag var på Konstfack. Hade en lektion om konst och diskussion om appropriering. Och klockan 15 blev det rast, mobiler kom fram. De flestas lyste och sken ihärdigt. Någonting hade hänt. Någonting hade kört in i människor, med flit. Någonting här, nära.

Innan en fick tag på alla. Mamma, som jobbar nära, som inte hörde av sig fastän hon skulle slutat för fem minuter sedan, för tio, för en kvart sedan, för en halvtimma sedan. Aron som det inte ens gick fram signaler till. Och Ida som skulle åkt till Åhléns men glömde plånboken hemma och fick vända om. Julia inlåst på en bar och inte fick gå ut. Pappa som svarade och befann sig långt bort, tack och lov. Moster som gick genom det hela. Människor i bitar, eller fast på sina jobb, och vissa som aldrig kommer tillbaka dit igen.

Bild: @eplet

Och till slut svar, från mamma, från Aron, från människor på sociala medier som loggade in, markerade sig som säkra, som hörde av sig, som svarade. Alla som sa jag älskar dig, som skickade hjärtan. Alla som öppnade sin famn, sina hem, öppnade sitt Stockholm för främlingar, alla som bjöd på skjuts, bjöd på fika, gav sin tid, sitt hjärta för att trösta, stödja och finnas där.

img_2512

Text Bodil Malmsten, bild från @supersnippan

Det är en ny dag nu, och en helt ny värld. En läskig, men en där kärleken lyser igenom. Detta ska inte stoppa oss, det ska göra oss starkare. Vaken natten eller dagen kan de ta ifrån oss.

I kväll tar vi natten tillbaka, och imorgon hålls det en kärleksmanifestation på Sergels Torg, och behöver du tips om hur du pratar med barn om denna typ av händelse finns det här.

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Kärlek och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s