”Vi håller varandras händer när det är läskigt.”

Det går som inte att ta in det här. Att vakna upp till denna sjuka värld. Och på vägen till jobbet stod allting still, det hade snöat igen. Rulltrapporna stod stilla och snön fortsatte att dala, det är som ett vakuum. Trump är president och tror inte på växthuseffekten eller människans påverkan på klimatet överhuvudtaget. Han är rasistisk, antifeministisk och vill bygga murar. En historielöshet utan dess like krävs för att rösta på denna man, okunskap och en naiv ignorans. Samma sak med Brexit. Och även där talades det om att Brexit aldrig hade gått igenom ifall den i huvudsak yngre generationen hade fått rösta. De som ska ta hand om denna värld. Precis som i USA-valet, hade bara millenialerna fått rösta hade valet gått så här istället:

ytniztk0mjdmmcmvchdiddv2dehnouzxnzriskjnqwrwn09ku0tbps8xnngxmjo3nzh4ntu4lzyymxg0nduvzmlsdgvyczpxdwfsaxr5kdcwks9odhrwoi8vczmuyw1hem9uyxdzlmnvbs9wb2xpy3ltawmtaw1hz2vzl3vhb3y3axjlagiyngk0dni5c25lmgm2y2l3

Hillary Clinton hade vunnit i en majoritet utan dess like.

14714533_1797343783819301_487836215274373120_n

Bim Erikssons illustration av Warsan Shires dikt har aldrig känts mer aktuell. Bandet Bröderna Lindgren säger så här på sin Facebook ”Samla krafterna! Du är 5 år nu men snart är det du som bestämmer.” Jag tänker också på Karins konstgrepps feministiska citat ”Var besvärlig. Ta plats. Backa inte. Vi håller varandras händer när det är läskigt.” 

Så låt oss sörja, och sen organiserar vi oss.

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s