Litterär långläsning.

Helg! Vilket förhoppningsvis innebär sovmorgon och långfrukost för många av er. Här är ett axplock långläsning som jag samlat på mig till er att avnjuta tillsammans med kaffe och avokadomackor. Och undvik Instagram så du slipper längta till bokmässan, det gör jag.

13

Jag älskar ju bloggen Picturebook Makers, och detta inlägg är gjort av barnbokvärldens hunk Oliver Jeffers och Sam Winston. De berättar om deras samarbete med boken A child of books som verkar fantastisk. Älskar, älskar bakom kulissen läsning som denna.

Allt_som_blir_kvar.jpg

Sandra Beijer publicerade häromdagen det första kapitlet till Allt som blir kvar, passa på och läs här.

foer2.jpg

En av mina absoluta favoritböcker är Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer. Han har nyss kommit ut med nya boken Here I am och The Independent har gjort en lång intervju med honom här.

00003

University of Florida’s Baldwin Library of Historical Children’s Literature har digitaliserat över 6 000 barn- och bilderböcker. 6 000. Svindlande. Och otroligt inspirerande. Jag är själv fortfarande fast i ABC-böckerna men det finns hur mycket som helst att upptäcka. Eller bar fägnas över omslagen.

20150525_cap5_lotta_kuhlhorn_0145

Otroligt fin intervju med Lotta Kühlhorn hos CAP&DESIGN. Tycker hon är så himla bra.

Det var den lördagsläsningen!

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Länkar, Läsande. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s