Världens största loppis.

Vilken lång helg det har varit! Jag har hunnit med så himla mycket, första dagen av ledigt spenderade jag sovandes med förkylning, men efter det så. Det mesta hemma är packat, jag har druckit öl i solnedgången på Seaside, gått på dagsfest, ätit på Boqerian, träffat gamla kompisar och frilansjobbat. Gårdagen spenderade jag däremot på Solvalla, mamma ville på utflykt och det var loppis där. Ett försök att slå världsrekord i störst loppis, som jag tror att de slog i lördags? Det var varmt och stort och en del fynd kom jag hem med. Vi tar en kik.

Processed with VSCO with c1 preset

Detta är vad jag kom hem med. Allt detta kostade svindlande 158 kr. En pizza och en öl knappt.

Processed with VSCO with c1 preset

Det första fyndet var en salladsskål för 10 kr, tung och härlig, tror det kan vara Orrefors. Sedan hittade jag ett Dior nagellack i färgen Fig och en visbok med sånger av bland annat Lennart Hellsing. Och det gulsvarta mjuka är en klänning från H&M som längtar efter höstlöv.

Processed with VSCO with c1 preset

Sedan hittade jag ett brunt teaklock för en liten peng som känns bra att ha när rätt lock kommer. Och partiet med Granita-porslin från Rörstrand av Marianne Westman blev mitt fyndigaste fynd, åtta delar, alla i perfekt skick för makalösa 40 kr. Tänker mig att de är toppen för både tacos och tapas och blir fina på julbord.

Processed with VSCO with c1 preset

Ett efterlängtat fynd blev också Pelle Snygg och barnen i Snaskeby av Ottilia Adelborg, den är en riktig klassiker och jag har sökt efter den i flera år. Det blev även ett par dalmatinermönstrade skor i creepers-modell, inte i läder utan i gummi :O I kid you not! Italiensk gummi känns ju som en succé. Kanske inte supernödvändiga men kunde inte låta bli för en tjuga.

Processed with VSCO with c1 preset

Jag hittade även en del till böcker, de flesta kostade en krona och några kostade fem, det fick bli Tio vilda hästar av Grethe Rottböll, Ta fast Fabian av Jan Lööf, Gittan gömmer bort sig av Pija Lindenbaum, Konstiga djur av Lotta Olsson och Maria Nilsson Thore, Karina Eriksson Wärns Skönhetsbibeln samt Vivi Edströms Astrid Lindgren – vildtoring och lägereld som blir perfekt när jag ska plugga Astrid Lindgren-kursen i sommar.

Vad har ni fyllt er helg med?

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Bilderböcker, Helg, Kläder, Loppisfynd, Om Mig, Porslin. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Världens största loppis.

  1. Anna María skriver:

    Wow! så många bra grejer och det blir så sjukt när du jämför med en öl och en pizza liksom. Som jag som räknade ALLT i bugg när jag var liten.

    • Clara Kron skriver:

      Ja! Jag med! På den tiden de kostade 50 öre styck. Svindlande nu! Förut, när jag var 18-20 kanske, brukade jag räkna i vinlitrar också där en kostade 50 kr. Mycket överskådligt 😌

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s