Din tid kommer.

Skarmavbild-2016-04-01-kl.-18.58.21

Precis när vintern äntligen börjar bli till vår kommer denna. Som ett försenat påskägg, som en käftsmäll, som en hyllning till alla som följt Håkan Hellström i snart två decennium. Som en försäkran och ett löfte. Som en vän att ta med hem när en går själv från krogen.
Idag är det Håkan Hellströms födelsedag, men det är oss han ger en present med singelsläppet Din tid kommer. Där det i texten egentligen är en mamma som talar till sin son blir det för oss som hör en övertygelse från Håkan till hans trassliga lyssnare att det kommer bli bra, vi kan gå vår egen väg och vår tid kommer. Och få artister har väl någonsin varit så övertygande. Tro och tvivel blir till säkerhet med Håkans sång. 
Din tid kommer
känns som en naturlig fortsättning på låtarna från Det kommer aldrig va över för mig, det är samma Stonesiga gitarrer, samma försiktiga nick till Nationalteatern, och vad ska jag läsa in i att Noice/Bedårande barn hade en hit med namnet Din kommer också, där det också är en återgiven dialog med en mamma. Runt minuten låter det också väldigt mycket som Håkans egna Shelley från 2 steg till paradise. 
Texten som historia är kanske inte lika gastkramande och hjärtekrossande på liv och död som vissa tidigare låtar. Nej, detta är en smekning över kinden till alla som någonsin varit 17 och velat härifrån. Som har Håkans texter och melodier innanför ögonlocken och som kompass. Som återigen, trots att de kanske blivit 27, eller som Håkan själv 42, behöver få veta att ens tid kommer.

12885800_10154039925509054_4894573692041312787_o

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Om Mig. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s