Recept: Gör din egen havremjölk.

Havre1

Att göra havremjölk är verkligen så himla enkelt, detta är allt som behövs. Plus lite neutral olja som verkar försvunnit ur bild. Och salt om en föredrar.

Havre2

Tag 1,2 L vatten, tillsätt 2 msk olja samt tre dl havregryn. Mixa i en evighet med en stavmixer. Detta blir den typ av mjölk som passar bra i allt från kaffe till bakning men vill en så går det såklart att göra den både tunnare eller tjockare genom att moderera havregryn och oljeintaget.

Havre3

Sila genom en sil och tappa på flaksa. Har en en saftsil kan en använda den istället för sil, mjölken blir troligtvis mindre grynig.

Havre4

Sen har du så här fint i kylen. Håller 1-2 veckor, lukta innan för säkerhets skull, och behövs skakas innan användning. Men ändå, så himla enkelt, smidigt och billigt!

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Om Mig, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s