Och jag hör bergen svara, där från andra sidan sjön. Och jag minns varför jag är här, det är som att vakna ur en sömn.

Förra fredagen precis innan lunch insåg jag att kvällen antingen skulle bestå av att dricka onödigt dyr öl på krogen, eller sitta hemma och hoppas på något annat. Så jag bestämde mig på stunden och bokade en tågbiljett upp till Norrland.

Utsikten var som vanligt obeskrivligt vacker.

Jag kom fram lagom till läggdags och dagen efter vaknade jag och började med stärkande frukost, mycket skulle hinnas med denna lördag.  

Byn jag bor i hade loppisrunda så mamma och jag ville besöka alla. Det blev inga storslagna fynd, mest filmer jag kan se på min tjockTV och böcker att läsa i befrielsen från internet.

Sedan började jag riva ned de gamla tapeterna i min stuga. Jag hade hittat fyra rullar prickig tapet på loppis i vår och tänkte att det kunde väl inte vara så svårt att tapetsera heller. Det var supersvårt.   

Men tillslut, efter en hel årsförbrukning av svordomar, var jag dock klar, och det lilla rummet ser numer ut så här. Dörren vill jag dock måla, förslag på färg någon?  

Här är min överskådliga bokhylla, det enda som saknas är resterande delar i Harry Potter-serien.   

Eftersom jag mätte tapetvåderna till stora rummet, där jag först hoppats de skulle räcka, och det visade sig att det rummet hade högre i tak, så räckte sedan inte tapeten till lilla rummet ändå. Jag fick lappa och lappa. Och när tapetspillet inte längre räckte tog jag min gamla bokmärkeslåda och gjorde nytta av den. 

Här varde utsikten från stugan. Och vissa dagar får den mig att undra vad jag alls gör i Uppland.   

Planen är ju att jag skall spendera en av mina semesterveckor här uppe också, detta var ju bara en impulsgrej. Då skall detta också tapetseras om. Och förhoppningsvis en ny sänggavel hittas. Och en vinylspelare. Det var ju typiskt att jag hann riva och slita innan jag hade tapet att sätta upp. Men nu är förarbetet gjort i alla fall.

Citatet till inlägget kommer härifrån för övrigt.

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Hemma hos mig, Inredning, Norrland. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Och jag hör bergen svara, där från andra sidan sjön. Och jag minns varför jag är här, det är som att vakna ur en sömn.

  1. Ping: En norrländsk stugas ansiktslyft. | rastlösheten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s