Saker som händer och har hänt.

Jag tänkte att det var dags för ett nyhetsinlägg med bokrelaterade nyheter , med sådant som hänt det senaste tiden eller strax kommer hända.

forfattarbild1

Priserna haglar, fina Liv Strömqvist fick häromdagen DN:s kulturpris för Kunskapens frukt, i förra veckan fick Sven Nordqvist Expressens Heffaklump och nyss fick Karin Saler och Siri Ahmed Backström bilderbokspriset Snöbollen för Dom som är kvar.

24328671-origpic-298d39

Mumin fyller 70 i år och idag öppnar den nya Muminutställningen på Junibacken. Mumin och Håll Sverige Rent inleder ett sammarbete där Mumin förutom att hjälpa till att inspirera barn också kommer figurera på limiterade produkter, jag har redan förhandsbeställt en mugg från Arabia tillexempel. Husmuggen för 70-årsjubileumet finns redan att köpa. Rabén och Sjögren fortsätter med de fina nyutgåvorna av Muminböckerna.

nominera_mig_rosa

Massolit Book Blog Awards sker även i år och nomineringarna är i full gång men stänger snart, ni får gärna nominera mig i fall ni vill!

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Barnböcker, Bilderböcker, Event, Favoriter, Forma Books Blog Award, Tove Jansson. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s