Köpstopp och podtips.

il_fullxfull.60545374Precis som Tessan känner jag att det får var nog nu, ett köpstopp fodras! Mitt problem ligger inte lika mycket i att jag anser att jag har för mycket just olästa böcker, för hur skulle jag kunna ha det som problem? Däremot har jag för mycket böcker generellt, både olästa och lästa. Och den där tanken jag hade om en liten skeppsbokhylla börjar tilltala mig mer och mer, minst en bokhylla behöver jag verkligen bli av med. Så terrängen skall renas. Och slantarna skall hållas i, annars blir det väl ingen jorden runt seglats.

Så. Köpstopp. Reglerna är följande;

Efterlängtade fortsättningar på serier får jag köpa, för det är böcker jag ändå kommer köpa senare så de kommer ändå ta plats i hyllan. Detsamma gäller med böcker av favoritförfattare även om de inte ingår i en serie.

Om jag hypotetiskt sett hittar ett riktigt fynd, vad som menas med fynd är en snygg och inbunden bok under 50 kronor kanske går det an. Men det skall fördelaktligen vara en bok jag ville ha innan också. Inte hamstra slita pocketutgåvor som jag sällan läser ändå.

En eller två böcker på bokrean. Men det skall vara för att jag vill ha böckerna, inte för att de är billiga om ni förstår hur jag menar. Förra bokrean köpte jag väl 29 böcker om jag inte minns fel. Det går inte.

I födelsedags present får jag önska mig några väl valda böcker, recex får trilla in, tävlingar får vinnas. Men måttlighet är nya ledordet.

Och bokhyllorna skall tömmas på överflöd. Bara favoriter och vissa klassiker, även om de är olästa, får stanna. Och oroa er inte, mycket kommer få försvinna men det kommer självklart vara ändå mer kvar.

Någon annan än mig och Tessan som behöver behärska sig?

Och sist men inte minst så har jag just lyssnat på Allt vi säger är sants första podcast om ungdomslitteratur, riktigt lovande!

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Bokhyllor, Köpstopp, Länkar. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Köpstopp och podtips.

 1. tessansbokblogg skriver:

  Omg, dina regler är bäst! Jag är så på! Detta klarar vi, Clara! 😀

  • crankoral skriver:

   Wowoowoo! Jag är redan astaggad! Så himla nöjd med min senaste (sista :O) bokbeställning också, beställde fyra inbundna böcker jag verkligen ville ha istället för 6 paperback, och då var köpstoppet inte ens igång!

 2. thillda skriver:

  Hej, just nu har vi en tävling på Bokgläntan där man kan vinna bland annat 150 kr i presentkort, passar kanske bra om du har köpstopp :D.
  Kika gärna in: http://bokglantan.wordpress.com/2013/02/12/tavling-4/

  • crankoral skriver:

   Hahaha ja men det är ju stårlande! Kollade igenom tävlingen och den verkar jätterolig! Måste bara vänta in lite tid till att sätta min in ordentligt, men jag skall definitivt vara med!

 3. Beate skriver:

  Jag har också köpstopp just nu pga mer än 100 olästa böcker i hyllorna… Ganska roligt för mina regler är extremt lika dina! Jag tycks inte klara av tanken på att jag inte under några omständigheter får införskaffa nya böcker utan måste ha några kryphål 😉

  • crankoral skriver:

   Nej men vissa kryphål måste man ju ha, det är ju ändå böcker som är högsta intresset. Men jag funderar på att sortera ut alla dussin pocketar och klassiker som jag ärligt talat inte tror jag kommer ta mig an. Så får fyndade inbundet bli nya grejen!

 4. Maria skriver:

  Tackar för podtipset, det ska jag lyssna på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s