”Den hemliga läran om trolleri”

Image

Titel: Illusionologi

Författare: Albert D. Schafer

Förlag: B. Wahlströms

Sidantal: 28

Utgivningsår: 2012

Recensions-ex: Ja

Betyg: 4/5

Vill du förbluffa, förvåna och förundra dina vänner? Få dem att tro att du kan läsa deras tankar och få föremål att försvinna? Då är Illusionologi rätt bok för dig!

Nyligen hittades de häpnadsväckande anteckningarna efter den sedan 1915 försvunne illusionisten Albert D. Schafer. Han avslöjar här några av världens främsta magikers och illusionisters välbevarade hemligheter. Över 25 trolleritrick förklaras med enkla steg-för-steg-instruktioner. Du lär dig snabbt att behärska klassiska trick som Det magiska myntet, Mysteriet med de nio korten och Bägarspelet.

Jag har alltid älskar hela Ologi-serien, ända sedan starten med vad jag tror var Drakologi eller Magikologi. Hur som helst roar denna typ av böcker mig mycket, det är flikar, saker att känna på, kort att leka med, små magiska ting och så vidare. Det bästa jag kan likna det vid är ungefär att snubbla över Harry Potters skolböcker.

Formeln för dessa böcker är relativt liknande hela serien igenom, ett antal dokument har hittats, eller en övergiven dagbok har tagit sig upp till ytan, som tillsammans med all denna fakta blandas till en fantastisk upplevelse som säkert skulle ha roat mig till läsning om jag någon gång inte hade varit motsträvig. Ser man till denna bok särskilt måste jag dessutom tillägga att det är ju så att säga den ”verkligaste”, Drakologi må roa otroligt men hur gärna jag än vill eller följer Ernest Drakes anvisningar kommer jag tyvärr inte hitta någon drake. I Illusionologi kan jag faktiskt lära mig tricks, om jag hade tålamodet nog, att imponera ungarna på gården med. Jag nöjer mig med historien och den spännande faktan, men det är inte illa det heller. Och att boken sedvanligt är ofantligt tjusig skadar ju inte heller.

Image

Jag hade tänkt recensera alla mina Ologi-böcker om någon är intresserad, så vad säger ni? Ja eller nej?

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Detaljer, Fakta, Fantasy, Magi, Recensioner 2013. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Den hemliga läran om trolleri”

  1. Blev jättesugen på att skaffa en själv (helt såld efter orden ”att snubbla över Harry Potters skolböcker.” ), vilken skulle du tipsa om att börja med? =)

    • crankoral skriver:

      Drakologi är ju för mig en klassiker, men Magikologi är fantastisk den med. På senare år har även Alienologi kommit och Vampyrologi, båda mycket fina! Recenserar dem efter hand så ser du säkert vilken du är mest sugen på!

  2. Ping: ”Den sanna historien om de fördärvade.” | thecuriouscaseofthebooks

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s