Nedräkningen börjar… till saker istället för bokmässan.

Just nu är det nästan outhärdligt att läsa bokbloggar då de svämmar över av bokmässeplaneringar, seminarieprogram med tillhörande överstrykningspennor, ständiga påminnelser om sköna skor och mycket kontanter. Och visserligen, jättebra tips och fina förslag. Men skall man inte dit av den ena eller andra anledningen river det så klart i själen, åtminstone en aning. Så jag tänkte dela med mig av tips på vad man kan göra istället för bokmässan! Här kommer de, och kommentera gärna med egna tips så fyller vi på listan sedan!

 • Råkar man jobba mässhelgen men är ledig den efter tycker jag verkligen att man skall överväga att ta sig till Kontrast i Uppsala istället. Sara Bergman Elfgren, Mats Strandberg och Kelly Link kommer bland annat dit, och programmet är inte färdigt ännu, men deras kommande programpunker ser helt klart lockande ut. Och dessutom är det gratis för dig under 26 om du föranmäler dig via mail. Pepp på det!
 • Kör en sjukt ambitiös bokmässehelg hemifrån! Kanske råkar det bara vara så att alla boenden var fulla, eller att man helt enkelt inte hade råd att åka? Stäng in dig, följ bokmässan slaviskt på någon av de många bokmässeambasadörernas bloggar, följ på twitter, på instagram, överallt. Gotta ned dig riktigt ordentligt, läs nordiskt och försök spotta lokalförfattare från din by när du går på Ica, alla medel är tillåtna! Så fort någon vill att du ska göra något, så som diska, är det helt enkelt bara att svar ”Kan inte, är på bokmässan.”
 • Skansen i Stockholm är det höstmarknad den helgen. Lite som att kliva rakt in i en Emil i Lönneberga-bok verkar det som, med många saker att titta på och finfina saker att köpa. Helt klart ett alternativ för den som är ledig!
 • Gör en bokbeställning med en bok som du verkligen velat köpa länge men som alltid varit lite för dyr, tänk vad otroligt mycket du tjänar in på att stanna hemma!
 • Åk till Junibacken! Jan Lööfs utställning Skrot pågår fortfarande, sagotåget är alltid fantastiskt och teateruppsättningarna brukar alltid vara väldigt roliga och sevärda och bokhandeln är verkligen fantastisk.
 • Köp en riktigt lång tv-serie och ha maraton, hela helgen, återigen, du sparar massor av pengar av att inte åka till bokmässan så en säsong eller två är du helt klart värd!
 • Annat litterärt man kan göra i just Stockholm är bland annat att gå en Mina drömmars stad vandring, sådana där vandringar blir dock allt vanligare och även om ens egen stad kanske inte har en med ett eget boktema brukar ändå vanliga stadsvandringar vara roliga ändå. Och så finns det chans att fira Alfons 40 år på Stockholms Stadsmuseum, eller helt enkelt slå på stort och gifta sig.

Mycket, mycket finns att göra, så även vi som inte åker till bokmässan skall säkert klara oss, men kom gärna med fler tips så gör vi tillsammans en lista som kan vara bra att gå tillbaka till när alla andra sitter och lyssnar på ett fantastiskt seminarium och man är allt för avundsjuk för att någonting skall vara roligt.

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Event, Författare. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nedräkningen börjar… till saker istället för bokmässan.

 1. Nelly skriver:

  Tack för superfina tips för dem som inte ska åka, tex jag. TACK!

 2. Alla vi som inte skall åka på bokmässan får hitta något sätt att stå ut tills det är över 🙂 Men Kontrast helgen efter känns i alla fall som en ganska värdig ersättare!

  • crankoral skriver:

   Kontrast är det som håller mig flytande nu, och tanken på att kanskekanskekanske få en signering av Kelly Link, då vore lyckan total!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s