Jag skriver inga brev.

För. Ray Bradbury är död. Astrid Lindgren är död. Maria Gripe är död. Tage Danielsson är död. Tove Jansson är död. Åke Holmberg är död. J.R.R. Tolkien är död. Douglas Adams är död. Jan Wolkers är död. Beppe Wolgers är död. Ulf Löfgren är död. C.S. Lewis är död. Roald Dahl är död.

Och så vidare. Så många hemskt bra författare fattas oss redan. Jag kan inte skriva brev till dem och hoppas på ett svar, om än hur opersonligt det svaret än hade varit.

Men min mamma skrev ofta brev till författare, och i en byrålåda sparar min moster ett brev från Tove Jansson som jag har blivit lovad att få en vacker dag. Så jag tänkte kanske försöka ändå.

För. Sven Nordqvist lever. Jakob Wegelius lever. J.K. Rowling lever. Hasse Alfredsson lever. Jan Lööf lever. Neil Gaiman lever. Ulf Nilsson lever. Barbro Nilsson lever.

Och så vidare. Det vore ju hemskt och fruktansvärt om även de hann dö innan jag ens försökte.

Har ni någon gång skrivit brev till en författare och fått svar?

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Om Mig. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jag skriver inga brev.

 1. Sara Pepparkaka skriver:

  Vi skrev ett brev till Astrid Lindgren en gång när jag gick i skolan. Hon fyllde nåt jämnt, kanske 80, och vi skrev ett gemensamt brev till henne i min klass. Vi fick ett svar också, något slags standardtack för gratulationerna.

  • crankoral skriver:

   Åh men vad fint! Oavsett om det var standardsvar eller inte så var det ju ändå brev, från självaste Astrid Lindgren!

 2. Ela skriver:

  När jag var sexton skrev jag ett brev till Gunnel Linde för att jag totalt snöat in på hennes bok Om livet är dig kärt. Hon svarade blixtsnabbt med ett handskrivet och ganska långt brev och berömde mitt sätt att skriva (ovärderligt för en tonåring med skrivdrömmar).

  Några år senare skrev jag till Peter Høeg och påpekade ett faktafel i Fröken Smillas känsla för snö. 🙂 Även han skrev ett trevligt svar och med mer text än jag väntat mig. Men nu har jag nog blivit för gammal och blyg för att ge mig på sådant, respekten för författarna håller emot.

  • crankoral skriver:

   Åh Gunnel Lindes Den vita stenen minns jag så väl men Om livet är dig kärt läste jag nog aldrig. Åh vad fint att hon svarade!
   Och Peter svarade han med! Jag borde verkligen ta mig an detta med brevskrivande, det vittnar ju om att det är värt det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s