13:15. Håkan och jag.

20120805-134618.jpg

 

13. En bok som påminner mig om min ungdom.

I mitt liv finns det två otroligt viktiga män. Vi har givetvis Harry Potter, som redan har fått sin beskärda del kärlek här. Och sedan har vi Håkan Hellström. Givetvis finns det andra bokkaraktärer och artister som jag borde strö kärlek över, men Håkan, och Harry, jag var där när det hände om vi säger så. Jag har aldrig sett Bruce Springsteen på Ullevi men jag har stått längst fram på oräkneliga Håkan Hellström konserter, jag har säkert fem par converse signerade av honom. Jag har alla hans skivor på vinyl och har förhandsbeställt varenda en av dem från och med andra albumet. Jag har Håkans uppträdande på Allsång på Skansen inspelat på VHS. Det är på den nivån. Och det är inte konstigt. Håkan är geni, både musikaliskt och som textförfattare.

Så det är inte utan anledning min utgåva av Färdlektyr från 2003 är extra tummad. Det var då Håkans novell Jag och Frank Sinatra var med.

Jag kanske inte står längst fram på konserterna längre, eller går i trasiga converse med hans namn över. Men Håkans porträtt står fortfarande inramat på mitt nattduksbord, skivorna är fortfarande väl spelade och varje gång jag hör ”Nu kan du få mig så lätt” är jag 17 år och olyckligt kär.

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Musik, Noveller. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 13:15. Håkan och jag.

 1. Leah Alexandra skriver:

  Åh, Färdlektyr! Jag har flera årgångar. Så ledsen jag blev när jag blev vägrad versionen från 2007 för att jag inte längre var en skolungdom. Jag skulle vilja ha alla årgångar som jag har missat.

 2. Jessica skriver:

  Jag vill bara överösa det här inlägget med kärlek. FINAST

  • crankoral skriver:

   Haha tack så hemskt mycket 🙂 Då borde du också läsa boken Texter om ett popfenomen om du inte gjort det, massor av recensioner, krönikor och intervjuer med/om Håkan, hur fint som helst!

 3. Eli skriver:

  Jag har också stått längst fram på massor av Håkan-konserter 🙂 Nu kan du få mig så lätt är ju finast och sorgligast EVER! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s