”Det var fruktansvärt smaklöst av henne att ha med sig ett parasoll på en kvällsbjudning, men miss Tarabotti gick nästan ingenstans utan det.”

Titel: Själlös

Författare: Gail Carriger

Förlag: Styxx Fantasy

Sidantal: 364

Utgivningsår: 2012

Betyg: 5/5

Recensions-ex: Nej

Att vara Alexia Tarabotti i det viktorianska London är inte det lättaste. För det första har hon ingen själ. För det andra är hon redan tjugofem år och fortfarande ungmö ett faktum som inte blir bättre av att hon är rejält kurvig, frispråkig och värst av allt halv­italienska. Men detta är bara början på Alexias problem. Döda vampyrer, alldeles för stiliga varulvar och hemliga sällskap är snart vardagsmat och frågorna hopar sig: Är hennes själlösa förmågor verkligen en tillgång? Vem är fienden egentligen? Och viktigast av allt: Finns det te?

Jag hade spart på denna dyrgrip tills min fruktade bussresa på ringa 8h. Buss är aldrig roligt, och 8 timmar är ett oförtjänt straff. Men Själlös fick tiden att rusa iväg. Inte heller denna visste jag mycket om innan, då jag av princip försöker hålla mig borta från baksidetexter och dylikt innan boken är avklarad.

Men jag hade förstått att det skulle vara manicker och parasoller. Jag vill säga att jag var helt med på att det var en bok om varulvar och vampyrer, men det var jag inte alls så det var en mycket trevlig överraskning.

Det är en mycket bra värld att röra sig i, det här. Det är ett otroligt roande språk, och översättningen är, utan att ha läst originalet, också mycket bra. Och Styxx gör som vanligt ett fantastisk fint jobb. Så givetvis kommer jag behöva vänta in alla böcker på svenska. Fastän jag vet att de finns där ute, fyra till som lockar, på engelska.

Det blir en kort recension idag, egentligen har jag knappt tid att skriva ens denna svaga mängd, men jobbet kallar. Jag hoppas verkligen, hela tiden, att mitt bloggande skall bättras, men det är sommar, med mycket jobb och mycket sol och umgänge de få dagar jag inte jobbar. Så tyvärr försummas det. Men jag gör mitt allra bästa. Så medan jag gör annat, så kan ni läsa Själlös. För den är fantastisk.

Här nedan följer två bilder från min bussläsning av boken.

20120709-131057.jpg

20120709-131108.jpg

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Citat, Detaljer, Fantasy, Kärlek, Recensioner 2012, Vampyrer, Varulvar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Det var fruktansvärt smaklöst av henne att ha med sig ett parasoll på en kvällsbjudning, men miss Tarabotti gick nästan ingenstans utan det.”

  1. Ping: Gott nytt 2013. | thecuriouscaseofthebooks

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s