7:15. Norrland. Paris.

Först och främst vill jag be om ursäkt för mitt dåliga bloggande dels i helgen och nu i veckan men det har varit tokmycket med studenter och gamla kompisar på besök och jobb och allt möjligt. Men nu är jag hemma i huset igen och allt skall minsann rulla på som vanligt om jag får bestämma.

Nummer sju, en bok som har med en plats jag vill till just nu att göra.

Idag längtar jag till norrland, för om jag inte får stanna här vill jag till min mamma och pappa och mormor och klappa på dem och stöka i mitt hus och sitta vid min skrivbord och skriva på min skrivmaskin och titta ut över älven som flyter, gå barfota upp till Ica-butiken och köpa gamla bokmärken och Trocaderokarameller och äta kvällsfika. Så då är boken om denna by det enda som klarar av  representera detta, Agnäs – historien om en by och dess människor, den är för övrigt makalöst fin den boken men antagligen inte så värst spännande om man själv inte kommer där ifrån.

I övrigt vill jag till Paris. Till lite flärd och svart kaffe, små pudlar och Eiffeltorn, vandra längs gatorna och lyssna på Joe Dassin och tappa bort mig i lummiga kvarter. Åka karuseller och bekanta sig med kattungar.  Då vill jag ha med mig Miroslav Saseks Detta är Paris att bläddra i och förundras över.

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Biografier, Reseskildringar, Utmaningar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s