”After a week of warm, growing weather, wich has brought out the flowers and foliage wonderfully, we have returned to cold north winds”

20120517-072235.jpg

Denna, rätt trista Kristi himmelsfärds morgon, tänkte jag visa er något fint jag har i bokhyllan. Nämligen The Country Diary of an Edwardian Lady skriven av Edith Holden 1906.

20120517-072245.jpg

20120517-072251.jpg

Boken, som egentligen aldrig var tänkt att publiceras utan som var just hennes dagbok, blev en storsäljare när den kom ut 71 år efter dess tillkomst. Den är fylld av trevliga anteckningar och de mest makalösa illustrationer.

20120517-072300.jpg

Här går att läsa om gårdagen, 106 år tillbaka. Och oh vilken tjusig handstil kvinnan hade!

20120517-072306.jpg

1920 blev dock detta, till synes harmlösa, intresse Ediths död. En måndagseftermiddag såg hon några fina kastanjer vid åkanten som hon ville plocka, men ramlade i och drunknade. Olidligt hemskt. Jag tycker att man ser denna bok överallt, på loppisar och second hand, så den borde inte vara svår att få tag i. Annars kan man nästan räkna med att ens favorit moster har den att låna ut. Jag köpte min för en femma på röda korset. Det är ingen bok man läser direkt så, men att titta i flera gånger per år är den däremot.

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Författare, Illustrationer och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till ”After a week of warm, growing weather, wich has brought out the flowers and foliage wonderfully, we have returned to cold north winds”

 1. alekzandra skriver:

  Wow! Väldigt tjusig.

 2. Lena skriver:

  Jag har också ett exemplar hos mig som jag fått av min mamma!

  • crankoral skriver:

   Haha, det är verkligen en sådan bok som finns i någon i varje familjs hylla, märkligt nog för jag tror faktiskt ingen ordentligt läser den 🙂

 3. Helena Milton skriver:

  Vilken skatt. Den skulle jag vilja ha! Både historiskt sett och sett ur andra perspektiv är den ju intressant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s