Da Capo-onsdag: Breakfast at Tiffanys

Ja jag vet, vi pratade om den rätt nyligen när det var dags för F, men åh, det är ju en så bra bok att man egentligen borde tala om den varje dag. Egentligen skall den väl kallas långnovell eller kortroman eller novellsamling om man tänker på de övriga två också men egentligen spelar det ingen roll vad den kallas för den är lika bra oavsett. Skriven av Truman Capote och kom ut redan 1958. Filmen må vara bra men boken är som vanligt ack så mycket bättre.

Annat som också är bra är de två olika filmerna om själva Capote, Infamous och Capote, den senare med Philip Seymore Hoffman som aldrig gör en besviken. Jag tror för övrigt att han kunde ha blivit en stålande Professor Moody. Hur som helst, sidospår åt sidan, läs boken!

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Da Capo-onsdag, Författare, Film, Kärlek, Klassiker. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Da Capo-onsdag: Breakfast at Tiffanys

  1. Älskar den! Denna fantastiska roman tog mig ur littvet-hangovern som för min del varade i två år (!) och innebar att jag inte läste en enda bok under åren efter att jag läst litteraturvetenskap. Men, så, Breakfast at Tiffany’s och sedan var allt gott igen.

    • crankoral skriver:

      Åh ush vad jag känner igen den känslan, min varade dock bara i ett halvår ungefär och det var Död tills mörkret faller som tog mig igenom den, kanske inte lika kvalitativt, men det funkade 🙂

  2. Eli skriver:

    Åh, vad kul! Detta är min nästa bok i läshögen. Vad peppad jag blev 🙂

  3. Ping: Breakfast at Tiffany’s – Truman Capote « Eli läser och skriver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s