Da Capo-onsdag; Det Susar I Säven.

Denna boken är, som tydligen alla onsdags böcker, något av ett mästerverk. Jag är övertygad om att ni alla är med på vad den i stort handlar om, paddor och grävlingar och mullvader och så vidare? Checka små herrdjur som lever livets glada dagar i skogen. Kanske har ni något gammalt kassettband från ungdomen med någon radioteater eller så minns ni den kanske som den rätt så obehagliga dock tvserien som visats i tid och otid? Men det är faktiskt något helt annat att läsa boken, med E.H. Shepards magnifika illustrationer till. Som bäst passar den sig att läsa en sommar dag i en park på en filt. Annars kan det hända att man blir aningen deprimerad av att inte själv få vara del av sommarens fläktande som finns i större delen av boken. Den finns i en uppsjö nya utgåvor med underbara omslag på engelska, men tyvärr inget att få tag på nytt på svenska. Men här är några av mina engelska favoriter:

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Barnböcker, Bilderböcker, Da Capo-onsdag, Klassiker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Da Capo-onsdag; Det Susar I Säven.

  1. Ååh, det susar i säven, jag älskade det när jag var liten! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s