Da Capo-onsdag; De hundra och en hundarna.

20120117-231358.jpg

Denna bok, De hundra och en hundarna av Dodie Smith, älskar jag. Jag läste den för första gången för bara något år sedan, alltså flera år efter jag hade sett Disney versionen. Filmen, varken den tecknade eller otecknade var jag särskilt förtjust i, antagligen för att det varken var en prinsessa eller prins med. Men skurken å andra sidan är ju en av de magnifikaste i Disneys historia. Och hon är egentligen det enda som är sig likt i boken. I övrigt är den otroligt romantisk, välskriven och mycket spännande. Precis så som den världen och det livet är, i alla fall innan katastrofen, är något att avundas. Och bilderna är underbara, speciellt de på Curella De Ville. Kanske inte direkt vad man väntar sig av en bok med hundar i huvudrollen. Tyvärr är den hopplöst svår att få tag på nu för tiden, i alla fall på svenska. Jag lyckades finna min på loppis men den har behövt genomgå ett par ihoptejpningar sedan dess. Dock kom den även ut i Önskebiblioteket inbunden så det kan mycket väl tänkas att de kommunalabiblioteken har den undanstoppad någonstans. I så fall tycker jag att ni genast lånar den!

En annan sak som är roligt är att Smiths book I Capture the Castle, första gången utgiven 1948, kommer i nytryck i år. Det är Vintage Classics som ger ut den igen och med ett mycket fångande omslag.

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Barnböcker, Bilderböcker, Da Capo-onsdag, Kärlek, Klassiker. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Da Capo-onsdag; De hundra och en hundarna.

  1. Miriam skriver:

    Va kul, visste inte alls att den filmen byggde på en bok =)

  2. Åh, den här har jag nog aldrig hört talas om men jag ska kolla upp den. Skriver upp tipset i min boktipsskrivbok direkt. Härlig framsida också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s