Dagens fångst.

Idag har jag för första gången på länge fyndat böcker på Röda Korset. Detta är vad som införskaffades:

Två klassiker av P.G. Wodehouse; Som det anstår en Wooster och Blixt och dunder. Har inte hunnit läsa honom ännu men jag köper oftast hans böcker ändå, i alla fall de om Jeeves och de mes tjusiga omslag, som dessa, med tanken att plöja igenom dem någon sommar.

Den långa flykten av Richard Adams som också den skall vara en riktig klassiker som jag heller inte tagit mig för att läsa ännu.

Och sist men inte minst Barn och böcker – en orientering av Greta Bolin, Eva von Zweigbergk och Mary Örvig som jag redan älskar; ”Jules Verne fick många efterföljare, men han hade föregångare också inom framtidsvisionens område. Specialisterna diskuterar vad som är SF (science fiction) och enligt Roland Alderberth (jfr Science fiction, Vandringar med böcker nr 4, 1968) är SF ”upplevelser i havsdjupen, jordens inre och framtiden, robotar och cybernetik, tidsresor och urtidsresor, och inte minst politiska utopier och antiutopier”. Med utgångspunkt från denna definition skulle en hel del barnlitteratur vara SF: de fantastiska berättelserna och alla åkturerna i tid och rum.

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Fakta, Inköp, Klassiker, Science Fiction och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s