With a little help from my friends.

Jag har deporterat mig hem till mor och far för att skriva uppsatts just nu och den behandlar fem av papporna i Astrid Lindgrens böcker, jag är just nu i valet och kvalet om jag skall ha en undersökning om vem som är favoriten med eller inte. Men så kom jag på att det är ju roligt att veta oavsett om jag använder mig av det eller inte.

Så därför frågar jag nu er, kära bloggläsare, vilken av följade skulle du helst ha som pappa?

Efraim Långstrump

Anton Svensson

Min Fader Konungen

Melker Melkersson

Mattis Rövare

Ni får gärna också säga vilket årtionde ni är födda, 70-tal, 80-tal sådär ni fattar. Hoppas att många av er svarar och tack så mycket!

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Övrigt, Barnböcker, Bilderböcker, Enkäter, Karaktärer. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till With a little help from my friends.

 1. 90tal skriver:

  Mattis Rövare

 2. Marie skriver:

  Jag gillar Mattis bäst, han känns liksom mest pappig på nått vis. Inte ständigt frånvarande som pippis pappa och inte översittig och pinsam som Melker osv. Fast mest av allt gillar jag nog Tjorvens pappa (trygg och snäll) fast han fanns ju inte med här.. =)

  Jag är född 1984.

  • crankoral skriver:

   Ja Mattis är fin ja! Så hemskt passionerad också! Näe, Nisse Granqvist fick inte vara med, tyckte att bara en pappa från boken fick räcka och Melker tar upp mest plats, men Nisse är go, hemskt lugn och bra!

 3. Josefine skriver:

  Mattis alla dagar i veckan, lätt!
  Född 85.

 4. Henrietta skriver:

  Mattis, absolut! Jag är född -87. När jag var yngre tyckte jag att Mattis liknade min pappa väldigt mycket till utseendet. Det tycker jag i och för sig fortfarande, men inte lika mycket då pappas mörka lockar har blivit väldigt mycket tunnare och gråare nu.

 5. Efraim Långstrump eller Mattis! / också född 1985. När jag var liten drömde jag om att min pappa skulle åka ut på haven, however weird that may sound, men det var en pippi-skada, jag tyckte hennes pappa var så sjukt cool. Min pappa med men ja, du förstår vad jag menar.

 6. Evalinn skriver:

  Mattis! Instämmer annars med Marie. Född 73!

  Kul fråga i alla fall och trevlig blogg. Jag hittade hit via Fiktiviteter.

 7. Hanna skriver:

  Mattis, utan tvekan! Han är mest ”pappig”. Dessutom är hans och Ronjas förhållande så likt det min pappa och jag hade när jag var i den åldern. Stormigt men kärleksfullt.

  1980 är jag född

 8. Saralito skriver:

  Oj, vad svårt! Helst hade jag nog valt Lottas pappa tror jag, men eftersom han inte finns med väljer jag Mattis. Jag är född 1983 för övrigt.

 9. Linn skriver:

  Mattis! Han är så himla fin, även om han och Ronja ju inte har det så lätt alltid. Min fader konungen är ju god på alla vis, men så avlägsen och svåråtkomlig.

 10. Elina skriver:

  Haha, jag får väl följa med resten här.. Mattis blir mitt val. Jag har alltid varit förtjust i Pippi, men om jag skulle välja pappa så blir det Mattis. 🙂
  född -88.
  Och helt ärligt vet jag inte vilka Anton Svensson och Min Fader Konungen ens är.. :/

  • crankoral skriver:

   Anton Svensson är Emil i Lönnebergas pappa, och Min fader konungen är Mio min Mios, men Mattis är såklart en dröm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s