Förakt och hett tips.

20111103-212218.jpg
Jag gick nyss hem för att hälsa på min pappa och ta en liten paus från hemtenta skrivandet. Hur som helst, min mamma är gammal svensklärare och har också läst litteraturvetenskap så jag kikade på hennes utbud av böcker när jag ändå var här. I hyllan hittade jag i alla fall denna, Texter och tankar, litteraturen 1900-talet av Svante Skoglund. För mig är han obekant även om jag tycker jag hört namnet. Längst bak finns avsnitt om hur man får ut mest av sin läsning… Där går detta att läsa;

20111103-212907.jpg ”Man blir heller inte en bättre människa av läsa böcker.” … Hur kan man ens skriva en sådan sak?! Idioti!

Tack och lov finns det andra som tycker bättre, på Kunskapskanalen visas just precis nu ett program om motsatsen, Böckers Skönhet. Titta nu eller senare på internet!

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Fakta, TV. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s