30 Days Of Books, Day 26.

Vilka bra inlägg det var igår på världsbokdagen. Jag har bara hunnit snabb titta på dem eftersom jag åker bil hem från norrland, närmare bestämt byn med evig radioskugga. Men när jag kommer hem och har kontakten i datorn så jag slipper oroa mig för att den skall dö så skall jag läsa alla. Tills dess skall jag tala om det här: A book that changed your opinion about something. Jag gillar mina åsikter. Och jag är tjurig. Så det är sällan jag vill bli omvänd. Och det är trångsynt och det vet jag. Men det är rätt så bekvämt också. Däremot har jag alltid haft ett horn i sidan mot Herman Lindqvist. Egentligen helt utan anledning. Men han har tyckts jobbig i mitt stilla sinne. Men jag skulle skriva en uppsatts om Marie Antoinette för några år sedan och rotade fram en gammal Revolution! Och även om den kanske inte var så mycket facklitteratur som en sådan uppsatts kräver så blev jag handlöst förtjust. Och brevet från Axel von Fersen till hans syster när Marie blivit halshuggen gråter jag alltid av. Så lite förändrades min åsikt om Herman efter den boken, han hade ju ändå valt att ha med brevet. Och nu har jag glatt införskaffat biografin som Herman har skrivit om Fersen bara för att få gråta lite mer.

Och som jag redan nämnt dag 09 så förändrade Twilight min syn på vampyrböcker som lett mig till det träsk jag nu sitter hopplöst fast i. Ett rätt så trevligt träsk.

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Enkäter, Författare, Kärlek, Vampyrer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s