30 Days Of Books, Day 15.

Grabbar, grabbar, grabbar. Favorite male character. Hemskt svårt.

Dels tänker jag Muminpappan, han bränner egen whiskey, kan bygga båtar och hus, har cylinderhatt och vill beskydda sin familj. Bra egenskaper.

Sedan tänker jag på Gomez Addams, han har oklanderlig stil, säger kärleksfulla ord och älskar att dansa tango. Och mustaschen.

Dimitri i Vampire Academy, läser slitna cowboy deckare, är en tyst och stark romantiker och ser antagligen vansinnigt bra ut.

Men jag vet inte, jag känner mig inte riktigt nöjd med dem här. Som favorit karaktär antar jag att jag skulle uppskatta dess sällskap, och alla dessa tre är inte riktigt för mig. De är skrivna väldigt mycket för att uppfylla en funktion i handlingen och är därför svåra att tänka in i andra sammanhang.

Så, efter lite mer funderande slår jag ett slag för Fred och George Weasly, de är roliga, snygga (i alla fall i min fantasi, i filmen är dom sådär), och helt otroligt charmiga. Även om jag inte tror de är något såkallat ”kärlekintresse” för min del i dem kan jag helt klart se mig umgås med dem.

Och jag slår även ett litet slag för Leo Gursky från Kärlekens historia av Nicole Krauss. Mitt hjärta gör lite ont bara jag tänker på honom.

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Enkäter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s