Bästa kapitelboken.

Dag två i denna listserie, höll nästan på att glömma bort den men icke. Idag är det tal om Bästa kapitelboken för min del. Och jag har som ni kanske märkt två listor igång samtidigt och ibland passar ju samma bok inte bara in flera gånger på olika listor, utan dessutom flera gånger på olika listor. Därför skall jag försöka att inte välja samma bok mer än en gång, eller från samma bok mer än en gång. Det kommer vara svårt som bara den men omväxling förnyar ju som bekant. Annars blir det hemskt mycket Harry Potter dessutom. Och vi känner ju alla redan till storheten med de böckerna.

Så idag för kapitelbok har jag valt att slå ett slag för Ture Sventon. I allmänhet och i synnerhet den tjocka Ture Sventon, privatdetektiv av Åke Holmberg som inte bara innehåller den första boken med samma namn utan också Ture Sventon i öknen och Ture Sventon i London. Jag älskar Ture Sventon och jag älskar de härliga bilderna, och jag kan verkligen rekommendera att införskaffa böckerna på ljudbok, helst kassettband så det blir lite härligt knaster. De är fantastiska att lyssna på när man skall sova och för bara några år sedan gjordes det en väldigt bra radioteater av Ture Sventon i Öknen. Här kommer lite bilder från boken, och om någon mot all för modan vet hur jag kan hitta Ture Sventon i spökhuset får ni gärna hojta till då det är den enda jag inte har.

Herr Omar är min favorit, älskar hur han sveper in från Orienten som en god fe med en flygande matta.

Det är alltid tryggt att återvända till en Ture Sventon-bok när livet inte riktigt vill sig. Gör sig bra som högläsning med röster också.

Annonser

Om Clara Kron

Rastlösheten handlar om allt jag gör för att döva, stilla och lugna oron, rastlösheten, hetsen och stressen. Hur jag spenderar mina dagar och nätter, vad jag läser, ser på, lyssnar på. En dokumentation över en vardag och ett försök att göra den lite mindre grå.
Det här inlägget postades i Barnböcker, Enkäter. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bästa kapitelboken.

 1. Emmas Bokhylla skriver:

  Åh, jag älskade Ture Sventon, en riktig favort! Och så semlorna, såklart!

 2. wilma skriver:

  Håller med har letat efter Spökhuset och vewnedig i flera år nu!!!

  • crankoral skriver:

   Ja spökhuset är omöjligt att hitta, har bara sett det på mitt bibliotek och då var den i magasinet och de fick hämta upp den till mig. Stackarn. Venedig har jag dock hittat två gånger, båda gångerna i grönt pocket format från en bok för alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s